Nyheder / NYHEDSARKIV 2013 / Tredie kvartal / Bylderup Skole fik besøg fra England

Bylderup Skole fik besøg fra England

Forleden fik Bylderup Skole besøg fra England, nærmere bestemt af Cathrine Schiøler, som gik på Bylderup Skole fra 1996 til 2001.

Hendes daværende klasselærer, Elisa Sørensen fortæller: ”Cathrine startede i børnehaveklassen i 1996, og gik på Bylderup Skole indtil 2001 hvor hun gik i 5. klasse". "Herefter skulle hun og moderen flytte til England, hvilket naturligvis var en kæmpe omvæltning for Cathrine, og for at klæde hende lidt bedre på sprogligt, havde jeg dengang noget ekstra engelskundervisning med hende i månederne op til flytningen”.

”Nu kontaktede Cathrine mig så igen”, fortsætter Elisa, ”fordi hun gerne ville gense Bylderup Skole samt hilse på mig”. ”Vi benyttede så lejligheden til, at hun kunne fortælle om sine oplevelser i nogle af klasserne, så 2., 5., og 8. årgang var så heldige, at høre om Cathrines historie”.

”Udover at fortælle om de mere konkrete udfordringer flytningen medførte, så var Cathrines budskab også, at selvom man kommer fra en mindre by i Danmark, så kan man sagtens komme vidt omkring,og læse videre andre steder”. ”Cathrines oplevelse var, at hun havde fået et godt fundament og tryghed i sine tidlige skoleår i Bylderup, og disse erfaringer kunne hun med fordel bruge i sit nye liv i England”.

”Eleverne syntes det var rigtigt spændende at høre om de omvæltninger, som flytningen medførte for Cathrine”, fortsætter Elisa, ”for fra at gå i klasse med 18 klassekammerater i Bylderup, skulle hun nu til at finde sin plads blandt 32 engelsksprogede elever”.

”Men som om dette ikke var nok, så er skolerne i England også kendetegnet ved en langt højere grad af disciplin end Cathrine kendte fra Danmark, så dette krævede også tilvænning". "Og hvor hun i Danmark selv kunne vælge hvilken påklædning, hun ville have på i skolen, så skulle hun nu til at gå med skoleuniform”. ”Men skoleuniformen havde dog også sine fordele”, kunne Cathrine fortælle, ”for nu skulle hun ikke længere bruge tid om morgenen, på at vælge det tøj hun skulle have på i skolen, for det valg var jo ligesom givet på forhånd!". 

"Så Cathrines fortælling gav stof til eftertanke for eleverne, og de kunne sagtens sætte sig i hendes sted". 

”I dag går Cathrine på University College London (UCL), som netop for andet år i træk, er kåret af QS World University Rankings, som verdens 4. bedste universitet”, slutter Elisa, ”og her læser hun til psykologi og har planer om at læse en kandidat i marketing enten i USA eller i England”.

 

SEPTEMBER 2013