Nyheder / NYHEDSARKIV 2011 / Første kvartal / "Løb med DGI"

"Løb med DGI"

I samarbejde med DGI, barsler Bylderup- og Omegns Gymnastikforening (BOG), med et nyt løbeprojekt: ”Løb med DGI”.

Løb med DGI

Bestyrelsesmedlem i BOG, Mette Køcks fortæller: ”Vi er flere gange blevet opfordret til, at starte et løbehold”. ”Og på de lokale gader og stræder i Bylderup-Bov kan vi se, at mange borgere holder sig i form, ved at snøre løbeskoene”. ”Mange fortæller også, at de gerne vil i gang med at løbe, men savner et fællesskab omkring løb, og det er så det vi vil være med til at skabe, med dette løbehold”.

”Faktisk er det ikke kun løb der er på programmet”, fortsætter Mette, ”for vi har besluttet også at lave et powerwalk-hold”. ”Desuden vil løbeholdene vil blive delt op i 3 – 4 niveauer, alt efter evne og ambitionsniveau”. ”Den primære fokus ligger på nybegynderne og de let øvede” fortæller Mette, ”for vi tror de personer som allerede kan løbe eksempelvis 10 kilometer, selv er i stand til at holde sig i gang, hvorimod de mindre aktive, måske mere søger den støtte der er, ved at være en del af et fællesskab”. 

”Onsdag den 2. februar 2011 afholdte vi et møde i Bylderup Hallen, hvor alle interesserede kunne møde op, og høre om projektet”. ”Der var stor interesse, og cirka 15 personer kom til mødet, ligesom cirka 10 personer har kontaktet mig og fortalt, at de er interesserede, men ikke havde plads i kalenderen denne aften, så det lyder opmuntrende”. 

Til mødet var DGI repræsenteret ved Kent Mogensen, som fortalte om ”Løb med DGI”, og bl.a. om de erfaringer man har gjort sig i de omkringliggende byer, herunder Løgumkloster, Ravsted og Øster Højst. 

På mødet blev det besluttet at ”Løb med DGI i Bylderup-Bov” kommer til at foregå 2 gange om ugen, søndag formiddag kl. 11 og onsdag aften kl. 17.30. Der afholdes et infomøde for alle interesserede mandag den 14. marts kl. 19.30 og første løbedag bliver den onsdag den 23. marts. 

En del af konceptet er, at der ved hver træningspas skal være 2 hjælpetrænere pr. hold, og der er allerede fundet 12 af slagsen. Men for at der også er plads til at hjælpetrænerne kan holde fri engang imellem, skal der gerne være nogle ekstra personer. 

Desuden har vi fundet en koordinerende træner, Helle Bonde, som skal være den der holder trådene samlet. Helle har netop taget DGI´s løbetræneruddannelse. 

Hjælpetrænerne skal på løbekursus den 10. og 11. marts, og vil desuden deltage i indmarchen til BOG´s opvisning i Bylderup Idrætscenter den 12. marts. 

Desuden kom Kent med råd og vejledning til, hvordan projektet bliver en succes! 

”Så havde du ikke mulighed for at deltage til mødet, men vil du gerne høre mere om BOG´s nye løbehold, og evt. melde dig som hjælpetræner, er du velkommen til at kontakte mig”, slutter Mette Køcks.