Nyheder / NYHEDSARKIV 2014 / Andet kvartal / Påsketid og decoupageæg

Påsketid og decoupageæg

Lokalbiblioteket i Bylderup-Bov lægger igen lokaler til en spændende udstilling.

Og hvad kunne være mere naturligt nu påsken står for døren – end at udstillingen tager udgangspunkt i forskellige æg! Det er dog hverken tale om almindelige æg eller påskeæg – i stedet er der tale om ”decoupageæg”.

Decoupage er en dekorationsteknik som går ud på at klæbe udklippede papirstykker på træ, keramik, glas, stof, porcelæn m.m. Når genstandende er dekoreret og tørret, bliver de påført et ekstra lag lim eller lak.

I dette tilfælde har udstiller Jens Aage Hansen fra Ravsted fundet sin egen niche inden for decoupage. Han dekorerer nemlig æg med meget kyndig hånd, og det kommer der små kunstværker ud af.Udstillingen er bestemt et besøg værd, og der er mange forskellige æg i hver sin størrelse og udformning, f.eks. vagtel-, gåse-, dværghønse- og hønseæg. Desuden er nogle af æggene deforme, men det gør bare deres udtryk endnu mere unikt.

Inde i nogle af æggene er der gule ærter, så ud over at være dekorative, så kan de også rasle. Alle er velkommen til at kigge forbi Lokalbiblioteket i Bylderup-Bov.


APRIL 2014