Nyheder / NYHEDSARKIV 2013 / Andet kvartal / Temagudstjeneste i Bylderup Kirke

Temagudstjeneste i Bylderup Kirke

Søndag den 16. juni blev der afholdt temagudstjeneste i Bylderup Kirke.
 
Det var 4. klasse på Bylderup skole, som under temaet ”kærlighed” havde indøvet tekster til oplæsning. Og det er en flok scenevante elever vi har med at gøre her, for allerede i 2. og 3. klasse stillede de sig op for sognets borgere og viste, hvad de dengang havde indøvet.
 
Lærer Hanne Boldt fortæller: ”To og to fik eleverne en central tekst fra Biblen, som de havde øvet til oplæsning”. ”Teksterne havde vores præst Kathrine Graversen og jeg udvalgt, og så var det op til eleverne at vælge salmerne, ligesom de selv skrev indgangs- og udgangsbønnen”.
 
”Det er helt tydeligt, at kristendomsundervisningen bliver mere nærværende og bundfælder sig mere, når det bliver øvet til fremvisning”, fortsætter Hanne, ”for det motiverer eleverne, når de laver noget, som ikke alene deres klassekammerater skal se – men derimod hele sognet”. "Desuden er det en rigtig fin måde, hvorpå man kan inddrage lokalsamfundet i skolens undervisning". 
 
”For at krydre hele oplevelsen havde eleverne i billedkunst lavet billeder af deres tekst, som jeg havde fotograferet og under gudstjenesten blev de vist på et stort lærred, som illustrationer til deres tekster”.
 
Som man kan se på billedet, så brugte Rune, Mathias og Morten lige tiden mens kirken blev fyldt til at aftale de sidste detaljer omkring deres fremlæggelser. 
 


JUNI 2013