Nyheder / NYHEDSARKIV 2018 / Anden kvartal / Åbent hus i Børnehuset Blæksprutten

Åbent hus i Børnehuset Blæksprutten

I hele uge 15 (9. – 13. april) holder Børnehuset Blæksprutten åbent hus fra kl. 9-15. Her er alle interesserede velkommen til at kigge forbi, samtidig med at man kan se hvordan dagligdagen forløber.

”For nogle år siden etablerede vi en småbørnsgruppe”, fortæller leder i Børnehuset Blæksprutten, Anne-Lene Christensen, ”og det var noget som forældrene tog rigtig positivt imod”.

”For nu kunne de aflevere deres børn ét og samme sted - fra de var helt små - til de skal begynde i skole”. ”Det betyder så også, at overgangen fra småbørnsgruppe til børnehaven bliver meget nem, da børnene kender huset og de voksne.

”Desuden er småbørnsgruppen en lille, overskuelig og tryg enhed, hvor den samme gruppe af voksne, tager sig af de yngste børn”.

”Og så kan vi også se, at søskende-børn har stor glæde af hinanden, når børnene på tværs af grupperne mødes med hinanden i løbet af dagen”. ”Det kunne f.eks. være i forbindelse med sangleg eller historielæsning, hvor søskende så kan søge sammen – det synes de ofte er hyggeligt”, supplerer Anne-Lene.

”Lige med undtagen af grundlovsdag og juleaftensdag, har vi ingen lukkedage, og det betyder at gæstepleje ikke er et tema for familierne”. ”Derfor har familierne frihed til planlægning af deres egen hverdag og ferie, uden at de skal inddrage os”.

”Vi er kendt for at være en mindre børnehave, hvor det er trygt og overskueligt at være for børnene”. ”For alle kender hinanden, og vores uddannede personale har tid til nærvær og omsorg”.

”Børnehaven og vores naturlegeplads rummer masser muligheder for forskellige former for udfoldelse”, fortsætter Anne-Lene, ”vi har både lokaler og rum til fordybelse, ligesom der er et større tumle-lokale hvor børnene kan bruge noget energi, f.eks. hoppeleg med puder og madrasser”.

”Udenfor på naturlegepladsen har vi en fin kombination af legehuse, sandkasser, gynger osv. samtidig med at en stor del af pladsen er udlagt med træer og buske”. ”Her kan børnene rigtig bruge deres fantasi, til at lave huler, lege fangeleg, elementer der er med til at styrke deres motorik”.

”Samarbejdet med forældrene sætter vi stor pris på, og vi nyder rigtig stor opbakning til vores arrangementer, om det så er til græskarfesten eller en arbejdslørdag, hvor vi får ordnet nogle småprojekter”.

”Og så er det selvfølgelig ekstra dejligt når de børn der er i skolealderen, liiige slår et smut forbi på legepladsen for at hilse på!”. ”For at de har lyst til det, tolker vi som et ægte og kærligt kvalitetsstempel”.
 
 
April 2018
Se billeder her: