Nyheder / NYHEDSARKIV 2017 / Andet kvartal / Årets hus i Bylderup-Bov

Årets hus i Bylderup-Bov

I forbindelse med generalforsamlingen i Borgerforeningen for Bylderup-Bov, Bylderup og Lendemark, blev “Årets hus” traditionen tro kåret.

Denne gang var den glade og stolte modtager af prisen, Marianne Kristensen, som ejer ejendommen Engvej 14 i Bylderup-Bov.

Bestyrelsesmedlem i borgerforeningens, Peter Brockhattingen, begrunder kåringen med: “Huset er meget synligt i byens gadebillede”. “Og når man kører på Engvej er dejligt at se resultatet af en meget vellykket renovering”.

“Ejendommen fremstår virkelig flot i de nye farver, og med gode tilbygninger, i form af garage, redskabsrum mv.”

“Engvej 14 er i øvrigt bygget i starten af 1900´erne”, supplerer Peter. “Det var det første hus i Bylderup-Bov, som var opført i cementsten, og taget var flade cementfalstagsten, som var fabrikeret i en sandgrav, hvor ejendommen Åglimt 26 i dag ligger”.

“Ejendommen havde i sin tid 4 lejligheder og fuld kælder”. “Postmesteren flyttede ind i stuelejligheden mod vest, og der blev indrettet posthus i forstuen”. “Af samme grund blev huset i folkemunde døbt “posthuset”, slutter Peter.

Det er alt sammen historie, for siden 1975 har Marianne Kristensen ejet Engvej 14, og hun kan fortælle:

“Jeg blev meget overrasket over, at det var vores hus der blev udvalgt til “årets hus”.

“I dag fungerer huset som et 2-familiehus, hvor jeg bor i den ene del, og min datter og hendes familie bor i den anden del af huset”.

“Det er et meget stort hus – næsten 180 kvm. i grundplan – og hertil kommer 1. og 2. sal, så der er nok plads til os alle”.

“Gennem de senere år har vi moderniseret huset, bl.a. med nye døre, vinduer, og sidste år blev det malet i nye grå farver”, fortsætter Marianne.

“Især efter det blev malet, er vi blevet mødt med mange positive tilkendegivelser om vores arbejde og fælles indsats, så det har været dejligt”.

“Vi er dog ikke færdige endnu”, slutter Marianne, “for indvendigt har vi forskellige projekter der venter, så der er hele tiden noget at gå i gang med”.
 
 
 
 
 
 
April 2017