By og omegn / Lokalhistorie / Bylderup-Bov Kino

Bylderup-Bov Kino

Skrevet af: Filmoperatør Keld P. Andersen, Slagelse

Med 170 pladser i salen åbnede direktør Magnus Christensen Bylderup Bov Kino d. 1. oktober 1952. De to filmmaskiner i operatørummet var af typen KALEE STANDARD 12 og stolene i salen stammede fra Metropol Biografen i København der netop havde fået nye. I 1960 blev der installeret Cinemascope på Kalee maskinerne så også Magnus Christensen kunne vise film i det brede format.

Magnus Christensen solgte i 1963 Bylderup Bov Kino og blev istedet direktør for Gråsten Bio. Bylderup Bov Kino blev overtaget af Tage Gade Sørensen - mejeribestyrer fra Holbøl. Han drev kun Kino frem til juli 1964 hvorefter Meta og Frederich Petersen overtog driften.

Bylderup Bov Kino var økonomisk ingen guldgrube men besøgstallene var på vej i vejret. Det nye ejerpar var begge meget filminteresserede og havde andet arbejde ved siden af så det økonomiske grundlag var i orden. Efter 11 år solgte de biografen igen og deres sidste film var "Eksorcisten".
 
Den nye ejer af Bylderup Bov Kino var Villy Sloth, der havde været filmoperatør i Fotorama i Hammel. Han overtog sammen med sin kone Karen Sloth Kino d. 1. maj 1975. Karen Sloth fik job som kontorassistent ved Tinglev Kommune og Villy Sloth passede om dagen den cafe, der lå i samme bygning som Kino. Deres første film var "Papillon" med Steve McQeen.

På et tidspunkt blev Tinglev Bio lukket så Bylderup Bov Kinos besøgstal gik i vejret.

I foråret 1977 blev Villy Sloth tilbudt at komme tilbage til sit gamle job på Nordisk Wavin i Hammel og cafe og biograf blev sat til salg. De spillede deres sidste forestilling d. 28. februar 1977 og det var "South Pacific"

Fra d. 1. marts 1977 overtog Birgit og Erling Kristensen Kino og de blev igen i 1979 afløst af Annette Ege og Per Lutzen. De nye ejere forsøgte at få Tinglev Kommune til at støtte Kino økonomisk, men dette blev afslået.

Der var ikke mere økonomisk grundlag for at fortsætte biografdriften og Annette Ege besluttede sig for at lukke kommunens sidste biograf. Sidste forestilling i Bylderup Bov Kino blev vist d. 4. maj 1980 og biografbygningen blev herefter overtaget af "Andelskassen".