Nyheder / NYHEDSARKIV 2013 / Andet kvartal / En flig af Sommerland Syd lever videre i Bylderup-Bov

En flig af Sommerland Syd lever videre i Bylderup-Bov

Det var en trist nyhed for hele Sønderjylland, da det blev offentliggjort, at Sommerland Syd gik konkurs, og lokalområdet dermed havde mistet et stort aktiv.
 
Men midt i al tristheden valgte en lille flok ildsjæle fra Bylderup-Bov at tænke alternative tanker. For ville det være muligt at flytte nogle af aktiviteterne fra Sommerland Syd til Bylderup-Bov?
 
Mette Køcks kontaktede ejeren Søren Rask Larsen for at høre, om man kunne købe nogle af aktiviteterne fra konkursboet, og Mette fortæller: ”Efter en rundvisning i sommerlandet, havde vi en rigtig god dialog med Søren”. ”Børnehaven Blæksprutten, Plejehjemmet Enggården, Bylderup Skole, og Bylderup Idrætscenter fortalte herefter hver især, hvilke ting de kunne have interesse i at købe, og disse ting bød vi så på”.
 
”Kuratoren accepterede vores bud, og derfor vil områdets børn og unge i de kommende år, derfor have glæde af en lille flig af Sommerland Syd”, fortæller Mette og fortsætter ”men vi synes det er rigtig ærgerligt, at man ikke kunne finde en løsning for Sommerland Syds fortsatte drift, for dette ville have været den bedste løsning for hele lokalområdet”.
 
”Men når det ikke kunne være anderledes, så måtte vi se mulighederne, og derfor kan man nu i Børnehaven Blæksprutten og Bylderup Skole se et par glasfiber-tipier, som måske synes bekendte – ligesom de også har købt 2 grillhuse”.
 
”Skolen købte desuden et stort klatreanlæg med to svævebaner, syv rutschebaner og edderkoppespind, som på et tidspunkt skal genopbygges ved skolen. Idrætscentret købte et lille klatreanlæg, som vil komme de yngste generationer til gode”.
 
”Så nu venter opgaverne med at genopføre de nedtagne aktiviteter, men det skal vi nu nok få til at lykkes”, lyder det fortrøstningsfuldt fra Mette Køcks.

MAJ 2013