Nyheder / Fantastisk markeds og ringriderfest i Bylderup-Bov

Fantastisk markeds og ringriderfest i Bylderup-Bov

Fredag den 3. til søndag den 5. september arrangerede Ringriderforeningen i Bylderup-Bov ”Markeds- og ringriderfest”.

At der overhovedet blev afholdt en markeds- og ringriderfest, kan man takke en kreativ, energisk og arbejdsom bestyrelse for. I uge 31 afholdte de et møde, hvor de forholdt sig til Covid-19 situationen, og de lempede restriktioner der var i vente.

”Halvdelen af bestyrelsen er helt ny, fortæller formand, Lone Holm Bøgh, men alle var klar til at tage arbejdshandskerne på, og det lykkedes os at sammensætte et alsidigt program, endda med nogle nye indslag”.

”Bestyrelsesmedlem, Rasmus Jensen supplerer: ”Vi skylder også forvaltningen i Aabenraa Kommune en stor tak”. ”Normalt begynder vi planlægningen af ringriderfesten i maj måned, og dermed også arbejdet med papirarbejdet, og de ansøgninger, som er nødvendige, når sådan et arrangement skal stables på benene”.

”Og da planlægningen startede langt senere end normalt, havde vi behov for, at Aabenraa Kommune behandlede vores ansøgninger meget hurtigt”. ”De udviste fleksibilitet og handlekraft, og det er vi naturligvis taknemmelige for”.

”Og hele weekenden har der været liv og glade dage på pladsen”, fortsætter Lone, ”det er som om folk har trængt til at feste og være sammen, og tilsmilet af fantastisk godt vejr, har festpladsen gennem hele perioden været velbesøgt at glade mennesker”.

Fredag formiddag tyvstartede ringriderfesten for de mindste, da hoppeborgene slog dørene op for de mindste, og der var gratis entre. Fra fredag omkring frokosttid, var der fest for de danseglade, hvor Eddie sørgede for musikken, og målgruppen var de +60 årige.

Senere var der cykelringridning for børn. Freya Ilg Hansen cyklede af med sejre, Isabel Jensen blev nr. 2, og Emmeli og Helena på et tandem blev nr. 3.

Der var både havetraktorringridning for børn og voksne. I børnerækken vandt Nikolaj Brodersen, foran Mathias Brodersen, og Christian Petersen tog 3. pladsen.

I voksenrækken var det Thomas Lorenzen der kørte med sejren, foran Djon Hansen og Steven Christensen.

Den lidt større klasse – traktorringridning – blev også en spændende dyst. Dennis Johannsen vandt, foran Gerd Johannsen og Mads Skelmose.

Fredag aften var der fest og underholdning i teltet, bl.a. med karaoke. Mange mødte op, og hyggede sig sammen.

Lørdag emmede festpladsen også af liv, og bl.a. var der tombola hvor der kunne vindes mange fine gevinster. Børnefrokosten med blev også et hit, hvor ca. 50 børn deltog. Udover frokosten inkluderer indslaget et masse sjov og leg.

Udenfor teltet blev der leveret underholdning i verdensklasse – hér var det nemlig holddysten med lokale deltagere – der sørgede for masser af grin. Der var f.eks. tovtrækning, rundbold. Holddysten blev vundet af ”6 gang hul i æ gummi”, foran ”Fiddes børn”.

Lørdag aften kunne ringriderforeningen igen melde ALT UDSOLGT til borgerspisningen. Dvs. imponerede 288 deltagere! Ravsted Slagteren leverede rigtig lækker mad, ”Sing it Back” spillede op til dans, og stemningen i teltet var fantastisk.

Søndag bød programmet bl.a. på ringridning. 144 ryttere deltog, heraf 16 børn. Det var lidt færre end det plejer. Men flere ryttere har meldt tilbage, at de gerne ville have deltaget, men de havde simpelthen ikke regnet med, at ringriderfesten blev arrangeret i år, så derfor var weekenden optaget af andre gøremål.

Traditionen tro skulle de gule gummiænder også i aktion da der var ”anderæs” i Slogs Å. Samtlige 200 ænder blev igen i år solgt, og der var flotte pengepræmier til ejerne af de 3 hurtigste ænder. Malthe Sørensens and var den hurtigste, og han var dermed vinder af 1.500 kr. På 2. og 3. pladsen kom ænderne tilhørende henholdsvis Mie Hansens og Tobias Villy Nissen.

”Kort sagt har det været en fantastisk weekend i Bylderup-Bov”, fortæller formanden Lone Bøgh. ”Og det store fremmøde på pladsen er imponerende, ikke mindst når man tager i betragtning, at det hele er blevet annonceret med meget kort varsel”.

”F.eks. var det første gang vi havde veterantræf på programmet, og det var rigtig dejligt at se, så mange gamle knallerter, biler og traktorer, som mødte op, hvor ejerne så kunne sparke dæk, sammen med de besøgende på pladsen”.

”Og det har været en travl weekend med mange indtryk. Jeg vil gerne takke de øvrige medlemmer af bestyrelsen, for et rigtig godt samarbejde, og deres kæmpe store indsats”, fortsætter Lone. ”5 ud af 9 bestyrelsesmedlemmer er nye, men det har fungeret super godt, og de nye kræfter har været et frisk pust, og har masser af energi, så det lover godt for fremtiden”.

”Desuden har rigtig mange frivillige ydet en stor indsats for, at vi kunne få sammensat et spændende og alsidigt festprogram, hjælpe til med servering i teltet, ølvognen, børnefrokost, og de mange andre opgaver der følger med, når sådan en weekend skal afvikles”.

”Så alle de mennesker skylder jeg naturligvis en kæmpe stor tak”. ”Vores ambassadører har sørget for, at borgerspisningen igen i år blev et tilløbsstykke, og dem skylder jeg også en stor tak”. ”Og så kan vi glæde os over en ganske enkel super stemning på pladsen og i teltet, gennem hele weekenden, så der skal også lyde en stor tak til de mange som valgte at møde op til arrangementerne”.

”Vejret har været perfekt, og det har betydet at rigtig mange lokale lægger vejen forbi festpladsen i løbet af de 3 dage, slutter Lone”.

Resultater:

Cykelringridning, børn:
1) Freya Ilg Hansen
2) Isabel Jensen
3) Emmeli og Helena (tandem)

Havetraktorringridning, børn:
1) Nikolaj Brodersen
2) Mathias Brodersen
3) Christian Petersen

Havetraktorringridning, voksne:

1) Thomas Lorenzen

2) Djon Hansen

3) Steven Christensen

Traktorringridning:
1) Dennis Johannsen
2) Gert Johannsen
3) Mads Skelmose

Holddyst:
1) 6 gang hul i æ gummi
2) Fiddes børn

Anderæs:
1) Malthe Sørensen
2) Mie Hansen
3) Tobias Villy Nissen

Ringridning, voksne:
Konge: Lenette Olesen
Kronprins: Nina Broders
Prins: Gert Hansen

Ringridning, børn
Konge: Lone Olesen
Kronprins: Christian Dav
Prins: Frida Jensen

Ringridning, børn under 15 år:
1) Christine Kaufmann

Ringridning, 15 – 29 år:
1) Anette Bonnichsen

Ringridning, 30 – 39 år:
1) Sabine Gundersen

Ringridning, 40 – 49 år:
1) Torben Kaufmann

Ringridning, 50 – 59 år:
1) Bjarne Petersen

Ringridning, 60 – 69 år:
1) Finn Gundersen

Ringridning, 70+ år:
1) Arne Schultz
Se billederne her